БНО получи 1671 гласа преди 4 месеца, но бързо събра 3026

...
БНО получи 1671 гласа преди 4 месеца, но бързо събра 3026
Коментари Харесай

Ало, има ли държава? Как партия с под 1700 избиратели събира двойно повече подписи за участие във вота

БНО получи 1671 гласа преди 4 месеца, само че бързо събра 3026 парафа за изборите на 2 април

ЦИК утвърди първа партия за присъединяване в парламентарните избори на 2 април. Вчера документи подаде групировката „ Българско национално обединяване “ (БНО) на Георги Георгиев-Готи, прочут с ексцентричните си осъществявания.

3026 подписа на жители, подкрепящи регистрацията, показа той пред Централната изборна комисия. От Групово дело ГРАО са ревизирали подписката и са удостоверили съществуването на нужните най-малко 2500 парафа , стана ясно на днешното съвещание на Централната изборна комисия. Изборният орган единомислещо утвърди регистрацията на БНО.

Дали обаче всичко е наред? На последния парламентарен избор – единствено преди четири месеца, за БНО гласоподаваха едвам 1671 индивида (0.07%). Това бе формацията с минимален брой гласоподаватели. 

Което за следващ път повдига въпроса кой и по какъв начин прави инспекция на подписките за фалшификации. През последните години станаха известни куп случаи, свързани със сигнали на жители за корист с техните персонални данни по време на избори. Самата Групово дело ГРАО постоянно записва подписи на мъртъвци. Държавата обаче се оказва безсилна да се оправи с казуса. 

Куп незначителни партийки вземат участие в изборите с неразбираема цел. Съмненията са за заграбване на част от медийните пакети, които им се поставят – по 40 000 лева на акция.

Ако институциите нямат воля да се оправят с дребните политически тарикати, то какво да приказваме за огромните риби. 

Срокът за регистрация на партиите и обединенията за присъединяване в идните избори е 15 февруари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР